Proiecte de viitor

Cuvinte duhovnicești Iulie 7, 2012

Pe plan material, principalul obiectiv până anul acesta a fost recuperarea pe cale amiabilă a 12,25 ha teren arabil care a aparţinut parohiei până în 1945 (dintr-un total de 13,5 ha). În funcţie de atingerea acestui obiectiv, se vor derula proiectele ulterioare, care includ planul construirii unei case parohiale şi a unui nou locaş de cult, mai spaţios, situat într-o zonă centrală, mai uşor accesibilă, ferită de riscul alunecărilor de teren (care conduc la degradarea lentă a actualului locaş de cult) şi corespunzător dimensiunilor actuale ale satului.
 

În luna aprilie a anului 2008, parohia Horpaz a fost pusă legal şi oficial în posesia unei suprafeţe de 1755 m2, situată în centrul satului, lângă şcoală, şi s-a demarat activitatea de strângere de fonduri pentru alcătuirea documentaţiei tehnice în scopul construirii unui nou locaş de cult.

 De asemenea, pentru satul Dancaş am obţinut titlul de proprietate pentru un teren de 1100 m2 deja consacrat (în 1999) pentru construirea unei biserici, fiind demarată şi aici acţiunea de obţinere a documentaţiei legale în scopul menţionat.

Pe plan duhovnicesc, eforturile sunt direcţionate spre ajutorarea tuturor credincioşilor afectaţi de situaţia economico-socială în care se află întreaga naţiune, precum şi de evenimentele care le marchează viaţa. Mesajul principal cu care se vine în întâmpinarea întrebărilor şi cererilor credicioşilor este acela că misiunea Bisericii nu este aceea de a aduce soluţii din exterior pentru problemele lor, ci aceea de a le propune un alt mod de viaţă, în care vor găsi ei înşişi raspunsurile pe care le caută.